Haber

Tuğçe Can’ın annesi: Adalete sonuna kadar güvenirim

MELTEM KARAKAŞ

Eskişehir İstanbul’da evinin girişinde bıçaklanarak öldürülen Tuğçe Can’ın annesi duruşma öncesi gözyaşlarına boğuldu. Anne Emine Can, “Ben her gün ölüyorum, onlar da orada ölsün. Adalete sonuna kadar güvenirim. En ağır cezayı o alacak” dedi.

Eskişehir Yenibağlar Mahallesi’nde 12 Ocak sabahı işe gitmek için evinden çıkan Tuğçe Can (25), bir aydır görüştüğü erkek arkadaşı Onur K. (22) tarafından bıçaklanarak öldürüldü. yarısı, dairesinin girişinde. Eskişehir Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi adliye önünde ifade veren anne Emine Can ve baba Bekir Can gözyaşlarına boğuldu. Anne Can, zanlının en ağır cezayı almasını istediklerini belirtti.

“TUĞÇE’NİN AİLESİ VE YAKINLARI ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEK”

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Berfin Ercan, şunları söyledi:

“25 yaşındaki Tuğçe Can, birlikte olduğu Onur Kaya tarafından apartman girişinde bıçaklanarak öldürüldü. Şüpheli kadın cinayetlerinin durdurulması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

“KADINLARI KORUMUYORLAR”

Her gün kendi hayatımızla ilgili kararlar almak istediğimiz için öldürülürken, şiddete maruz kalırken bir gecede İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuzca imzalayanlar; oy 6284’ü tartışmaya açanları, kadın düşmanı ittifaklar yapanları, çocuk istismarını aklamaya çalışanları göndereceğiz. Kadın düşmanlarının seçimlerde mecliste çoğunluğu elde etmesinden sonra kadınlar umutsuzluğa kapılıp kenara çekilmeyi değil, mücadeleye daha sıkı sarılmayı seçti. Seçimlerin ardından bugüne kadar binin üzerinde kadın emeğimize katıldı. Hanım Meclislerinde örgütlenen hanımlar, kadın düşmanlarına boyun eğmeyecek ve hiçbir kadın asla yalnız yürümeyecektir.

KORKUNÇ AİLE GÖZYAŞLARINA KALDI

Anne Emine Can dedi ki:

“Burası 3.Mahkeme.İnşallah yeterli bir sonuçla çıkarım.İnşallah ağırlaştırılmış müebbet olur. Çocuğum 6.ayına girdi.Yıllarca orada ağırlaştırılmış yatsın istiyorum. Diğer Tuğçeler ölsün istemiyorum herkes benimle mutlu oluyor ama ben her gün ölüyorum onlar da ölsünler ben de buradan avukatlarına seslenmek istiyorum ne diyor Bu cani yaratığı savun. Bunu çok merak ediyorum. Adalete sonuna kadar güveniyorum. En ağır cezayı alacak.”

Elinde kızının fotoğrafıyla adliyeye gelen baba Bekir Can konuşmakta güçlük çekti. Acılı aile gözyaşları içinde birbirine sarılarak adliyeye girdi. Duruşma devam ediyor.

Kaynak: ANKA / Yeni

haber-haymana.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu